Program


FREDAG 25. MARTS - BRØNSHØJ VANDTÅRN

Koncert: kl 19:30 - 21:00. Dør: kl 19:15

Billetter: 80 DKK

HUSK VARMT TØJ !

GHOST FLUTE & DICE 

KLAVER. HAMMER. VANDTÅRN 


GHOST FLUTE  & DICE

Ghost Flute & Dice er et soloprojekt af Mikkel Almholt (1977). Det startede i 2009 med at sætte en enkelt delay pedal til et akustisk klaver og er siden da blevet til tre albums, et par turnéer i Tyskland og USA og bestillingsværker til flere festivaller. I foråret 2020 udkom det seneste album, kaldet "Og ørkner i rasende udenfor", som er et samarbejde med digteren Peter-Clement Woetmann. Ghost Flute & Dice laver elektroakustisk musik hvor klaveret udsættes for præparering, alternative spilleteknikker og et arsenal af elektronisk effekter for at finde nye klange i det ældgamle instrument. Til Piano Days Copenhagen komponerer Ghost Flute & Dice et helt nyt værk specifikt udformet til Brønshøj Vandtårns utrolige rum.

http://ghostflutedice.com/


KLAVER. HAMMER. VANDTÅRN

Inspireret af klassiske Fluxus-happenings hvor klaverinstrumenter smides ud fra høje bygninger eller langsomt tilintetgøres med de forhåndværende midler organiserer Piano Days Copenhagen 2022 en klaver-smadring afholdt i Brønshøj Vandtårn. Hvor Fluxus-happenings ofte var meget konceptuelle og visuelt orienterede performances, der forsøgte at gøre op med reaktionære traditioner og kulturelle autoriteter, er Piano Days Copenhagen's event - kaldet "Klaver. Hammer. Vandtårn." - udelukkende fokuseret på de klanglige oplevelser som titlens sammenstilling muliggør. Vi forventer at de vilde eksplosioner fra et klaver der tilintetgøres, kombineret med vandtårnets overjordiske rumklang, vil skabe lyde enhver sci-fi lyddesigner vil være misundelig på - samtidig med at det er fuldstændig live og fuldstændig akustisk.

Eventet udføres af Ole Grøndahl Jørgensen som med sin baggrund i eksperimenterende elektronisk musik har et usædvanligt godt øre for destruktive klange.LØRDAG 26. MARTS - KONCERTKIRKEN BLÅGÅRDS PLADS

Fernisering: kl. 12-14. Gratis entré. 

Koncertstart: kl 20:00. Dør: kl 19:30

Billetter: 100 DKK


FERNISERING: elever fra Krabbesholm Højskole udstiller upcyclede klaverer. Gratis entré. 

TANIA GIANNOULI (GR)

MARGAUX OSWALD 

MIJA MILOVIC 

TANIA GIANNOULI

Med hendes stærke og lokkende temaer, inviterer Tania Giannouli hendes lyttere med ind i sit helt eget musikalske univers for at tage alle med på vilde eskursioner. Disse eskursioner føles som naturlige forlængelser af den melodiske idé men tager lytterne med ud på overraskende og vilde klange. Hendes kreative og yderst dynamiske vekslen mellem at spille udenpå og indeni klaveret åbner op til en fantastisk pallette af skiftende stemninger. 

Som solist har Giannouli manifesteret sig som en meget unik og tydelig stemme. Hun har vist at hun er en udfordrende kvindelig leder fra den europæiske periferi som mestrer at sammensmelte gammelt med nyt, det kendte med det ukendte, klassiske og improviserede elementer på overrumplende og fængende måder.  Ikke en typisk jazz-pianist men en energisk og egenrådig musiker med en åben og alsidig tilgang.


https://www.taniagiannouli.eu/

MARGUAX OSWALD

Margaux Oswald blev født i Geneve af Fransk-Filipinske forældre, men studerer nu i København. Hun startede med at spille klaver da hun var 5 og beskæftiger sig nu udelukkende med improviseret musik. Oswald har spillet koncerter med Sture Ericson og Kasper Tranberg men denne aften kan man høre hendes dynamiske og levende spil helt solo. Jan Hocek fra Jazzport beskriver en koncert med Oswald på denne måde: "Hun bogstaveligt talt forenede sig med klaveret og skabte en samlet levende udtryksfuld organisme. De mere fortættede øjeblikke af rytmisk minimalisme blev afvekslet med meditative dyk ned under overfladen men også free jazz stormvejr. Kaskader af iturevne melodier, dybe rumlende og gurglende toner og også diskante toner der skar som metal i ørerne. Impressionistiske fritsvævende krystal-klare toner dykkede ned i tætte dybe droner, og derefter dissekeret og forstyrret, mens de helt ustyrlige toner smadrede alt med uophørlig intens udtryksfuldhed..."

Marguax Oswald's Facebook Page

MIJA MILOVIC

Den dansk-montenegriske musiker Mija Milovic har været drivende kraft i en lang række københavnske bands som fx Kvindebandet, Tidlige Armbånd, DNTK, Viktors Garage, slim0 og under det solistiske alias Puck Mintie. Milovic´s første fuldlængde album i eget navn, “With Shadowfax On My Back” (MegaXPress, 2020), indeholder en række fantastisk rablende og skønne numre der både er lineære akustiske ballader og springer i tid mellem hiphop beats, moderne komposition og vokal manipulation. Til Piano Days Copenhagen spiller Mija Milovic et helt særligt sæt der fokuserer på det akustiske klaver.

Mija Milovic's Spotify Page


FERNISERING

Sideløbende med koncerterne præsenteres resultaterne af en bæredygtighedskonkurrence som Piano Days Copenhagen har afviklet i løbet af det seneste år for design- og håndværkerelever på to af landets skoler. Opgaven bestod i at producere eksempler på hvordan materialer fra klaveret kan genanvendes, og de tre bedste projekter premieres i forbindelse med lørdagens fernisering, hvorefter udstillingen bliver stående resten af festivalen. Læs mere om udstillingen her


SØNDAG 27. MARTS - KONCERTKIRKEN BLÅGÅRDS PLADS

Koncertstart: kl 20. Dør: kl 19:30

Billetter: 100 DKK


NATHAN SHUBERT (CAN) 

ULRIK VESTI 

BEATRICE GIJON 


NATHAN SHUBERT

Med inspiration fra pianister som Nils Frahm og Erik Satie, samt egne fieldrecordings lavet på rejser tværs igennem Nord Amerika og Europa, laver den canadiske  pianist/komponist Nathan Shubert engageret og indfølt moderne klassisk, der blander en tilbageholdt fysikalitet med et ekseptionelt øre for skønhed. Shubert er en populær live- og studiemusiker. Hans egne værker bygger ligeså ofte på et rums atmosfære eller klaveret mekanik - pedalens lyd, hamrenes klakken - som på harmonisk opfindsomhed og interessant formgivning. Nathan Shuberts kompositioner er på samme tid dybt personlige og forståelige for enhver. De indeholder en enorm fremdrift og poesi som samtidig er meget subtilt udtrykt.

http://nathanshubert.com/


ULRIK VESTI

Ulrik Vesti har valgt en meget anderledes vej end mange af sine kollegaer inden for den klassiske musikscene, ved udelukkende at fokusere på improvisation og sine egne kompositioner. Den alternative tilgang til koncertscenen har, sammen med hans eklektiske smag og hans særlige spillestil, sikret Vesti sin egen personlige stil. Hans musik er en blanding af virtuositet og ambiente lydlandskaber, der altid er funderet i en dyb forståelse for struktur og melodisk følsomhed.

http://www.ulrikvesti.com/


BEATRIZ GIJON

Beatriz Gijon er en spansk musiker og komponist der nu er bosat i Aarhus, hvor hun studerer på solistlinjen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Hendes kunstneriske praksis er en undersøgelse af improvisation og improviseret performance. Hun har en baggrund i klassisk og rytmisk klaver - med særlig fokus på polyrytmer og kompleks metrik - men hendes nuværende praksis inddrager også brugen af klange, gestik og andre medier for at skabe originale performances og kompositioner. Altid med udgangspunkt i improvisation inddrager hun også miljø, kunst, publikumsdeltagelse, hverdagen og selve opførelsesstedets indretning i hendes praksis.

Beatriz Gijon's homepage